Cu APIO “Invatam tehnologia  gastronomiei “in Europa.

Cu APIO “Invatam tehnologia  gastronomiei “in Europa.

Pentru viitorul elevilor in tara lor !

APIO-OPTIMUS MUNERIS!

Am reusit! Dupa semnarea contractului de finantare lansam astazi 27.01.2021 cel mai mare proiect finantat prin programul Uniunii Europene –Erasmus Plus in Romania  castigat de APIO ! Din nou cei mai buni!

Dupa doi ani de munca , proiectul scris de Presedintele APIO, prof. Carlo Dragomir pentru Consortiul  “Enclarus Muneris” creeat  din  patru licee afiliate : Liceul Tehnologic “Matei Basarab”Caracal, Liceul tehnologic nr.1, Bals si Liceul tehnologic PS Aurelian Slatina toate din judetul Olt si LT Sebis, jud Arad a primit finantare prin programul Erasmus Plus al Uniunii Europene!!!

84 de elevi de la specializarea “Tehnician in gastronomie” si  12 cadre didatice care au insotit elevii  au avut sansa  sa efectueze stagii de practica curriculara de cate trei saptamani in Portugalia la Barcelos.

Inscris sub egida peoiectului de tara”Romania Educata”al ES Presedintele Romaniei  Klaus Johannis- pentru valorificarea bunelor practici europene in invatamantul profesional si tehnic de profil din Romania- proiectul s-a derulat intr-o perioada grea din cauza pandemiei de Covid-19 in Europa . 

Lansat pe 27.01.2021 de Presedintele APIO prof Carlo Dragomir (Manager financiar  al proiectului ) cu participarea reprezentantilor  MEC-Secretarul de Stat pentru invatamantul preuniversitar  prof Sorin Ion, Erasmus Plus Romania-Sorana Vlad, Cornel Nicolai-desemnat de APIO Manager de proiect, Robert Dobritoiu-desemnat de APIO manager pentru diseminare ,  ISJ Olt-Inspector General prof Victor Hariton Iacobescu, ISJ Arad –Inspector General prof Marius Sorin Gondor, Consiliul Judetean Olt si Arad,Primariile Caracal,Slatina,Bals si Sebis ,prof.univ.dr.Tiberiu Gabriel Dobrescu –Presedinte Autoritatea Nationala pentru Calificari,  prof univ dr.Gelu Duminica, ing.dr.Dragos Raducanu-Primvicepresedinte FPTR,Sorin Nicolaescu- Director Complex Alpin Poiana Brasov,prof Nicolae Petrescu Secretar General APIO, Cornel Stefan-vicepresedinte APIO cu probleme de tineret,Directorii liceelor  afiliate APIO participante la proiect, profesori, parinti si elevi, sustinatori APIO .

Avand in vedere situatia pandemica din tara si din Europa la prima intalnire cu directorii liceelor participante in Consortiul “Enclarus Muneris “  am hotarat constituirea la nivelul fiecarui liceu a echipelor de implementare a proiectului , a procedurilor de selectie a elevilor si insotitorilor . Am hotarat de asemenea desemnarea cate unui reprezentat al fiecarui liceu care sa participe la  monitorizarea zilnica a evolutiei situatiei pandemice in Spania in localitatile Granada si Malaga unde conform proiectului trebuie derulat proiectul. Avand in vedere luarea tuturor masurilor necesare pentru protectia elevilor si profesorilor insotitori , la intalnirea Comisiei de monitoriare a situatiei pandemice tinand cont ca Spania era din 25 oct 2020 in stare de alerta si scenariu rosu cu peste 3,2 milioane de imbolnaviri si peste 70.000 de morti din cauza Covid -19, in sedinta din 26 februarie ,s-a luat hotararea de a propune Echipei de coordonare  a Consortiului compusa din prof Carlo Dragomir  Presedinte APIO si Manager financiar,Cornel Nicolai -Manager de proiect,Robert Dobritoiu-Manager diseminare si Directorii liceelor ,  solicitarea aprobarii Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP):

a/Schimbarea partenerului de practica spaniol din cauza evolutiei  pandemiei in Spania cu un partener din Portugalia care la acel moment era in scenariu verde, pentru derularea proiectului in conditii de siguranta sanitara pentru elevii si profesorii care vor participa la mobilitate .

b/impartirea celor 84 de  elevi in trei fluxuri de cate 28 de elevi si 4 profesori pentru a putea gestiona mai usor fiecare plecare , derularea activitatilor si intoarcerea elevilor si insotitorilor.

Dupa ce Managerul de proiect a fost imputernicit sa faca aceste demersuri  si aprobarea Agentiei Nationale  pentru a face aceste modificari in urma analizei si la propunerea Managerului de proiect  am aprobat schimbarea partenerului spaniol cu partenerul portughez  Asociacao Intercultural Amigos da Mobilidade , Rua Loteamento do Jardim , Gmail , Barcelos, 4755-221.

Am hotarat de asemenea derularea celor trei fluxuri de mobilitate astfel :

1/Liceul Tehnologic nr.1 Bals, Jud Olt  28 elevi si 4 insotitori : 30 mai -19  iunie 2021

2/Liceul tehnologic “Matei Basarab”, Caracal , jud Olt, 14 elevi si 2 insotitori

   Liceul teoretic Sebis , Jud Arad, 14 elevi si doi insotitori 20 iunie -10 iulie 2021

3/ Liceul tehnologic”PS Aurelian” Slatina, jud Olt 28 elevi si 4 insotitori: 11 iulie 31 iulie 2021

Au fost demarate si finalizate pana la data de 14 mai  procedurile de selectie a  grupurilor de elevi si a insotitorilor elevilor in mobilitate.

In urma selectiei toti elevii au fost introdusi in programul de pregatire pentru participarea la proiectul APIO/ Erasmus Plus ID 2020-01-RO01-KA102-079269 ,,Invatam tehnologia gastronomiei”.Astfel toti elevii au parcurs patru module de pregatire astfel:

Modulul I-Pregatire pedagogica 5 ore care a cuprins:-pedagogia stagiului(de exemplu:informatii despre organizatia de primire,locul de muncă,aspecte de comunicare, elemente de cultura organizationala, recomandari referitoare la modalitatile de desfasurare a activitatilor practice).

Modulul II-Pregatire de specialitate 5 ore-corelate cu tematica cursului, activitati de formare a participantului (domeniului)

Modulul III-Pregatire lingvistică.S-a utilizat serviciul online pentru cursanti din domeniul educatiei si formarii profesionale, selectii pentru evaluarea nivelului de competente în limba engleza,limbăcare a fost utilizata in cadrul stagiilor dinn strainatate,20 de ore

La sfarsitul stagiului, cursantii din domeniul EFP au fost supusi unei a doua evaluari care a masurat progresele inregistrate in limba respectiva.

Modulu IV-Pregatire culturala 5 ore unde participanti au primi informații despre istoria, economie, cultura si modul de viata in Portugalia din care provin partenerii.

30 mai 2021

Cu emotia fireasca a plecarii intr-o tara europeana elevii si insotitorii au decolat de la Otopeni cu destinatia Porto,de unde au fost preluati de partenerul portughez si primiti in campusul din Barcelos unde au fost gazduiti pe parursul celor 3 saptamani de practica profesionala, de lucruri noi minunate.

Lista elevilor de la Liceul tehnologic nr.1 Bals jud Olt si a insotitorilor participanti in proiectul APIO/ Erasmus Plus ID 2020-01-RO01-KA102-079269 ,,Invatam tehnologia gastronomiei”,     30 mai 2021-19 iunie 2021

NițăFloriana-Loredana
PredescuIonela-Daniela
CruceriuIonuț-Adrian
TomaIonuț-Săndel
ȚîrlescuIonela-Valentina
ZamfirLuminița-Andreea
ToaderAndrei-Codruț
MătălanNicoleta-Mihaela
BacrișGeorgeta-Corina
BărbulescuAlexandru-Andrei
CiocClaudia-Adriana
ComanIonela-Roxana
DabuAlina-Mihaela-Geanina
DumitrașcuAndrei-Valentin
FănițăJulia-Ionela-Georgiana
NeațăCătălina-Constantina
NițoiIonuț-Mădălin
RoșuLiliana-Andreea
ToaderGeorge-Răzvan
ToaderMarius-Mădălin
UțaFlorentin-Marian
CismaruAuraș-Valentin
DinaMaria-Roxana
GheorgheGiorgiana-Alexandra
GrapăCristian-George-Ionuț
MitricăDorin- Ionuț
TrăistaruAndreea-Gabriela
ȚîrlescuMarius-Laurențiu

Insoţitori:

Prof.Stroie Manuela-Doina- director adjunct

Prof.Buică Adriana

Prof.Drăghici Ionela-Luminiţa

Prof.Şuţă Elena

20.06.2021

Pregatiti pentru a invata lucruri noi cu emotie si incredere au plecat in fluxul al doilea al proietului nostru APIO/ Erasmus Plus ID 2020-01-RO01-KA102-079269 ,,Invatam tehnologia gastronomiei”,elevii Liceului Teoretic Sebis, jud Arad 14 elevi si 2 insotitori si Liceului tehnologic “Matei Basarab”, Caracal , jud Olt, 14 elevi si 2 insotitori

20 iunie -10 iulie 2021

Liceul teoretic Sebiș Arad
BUNFLORIANA LUANA
CUCUȘTEFANIA LARIANA
FAURDENIS OVIDIU
FAURLUCIANA CASANDRA
HULBĂRELIZA COSMINA
HATCUIOAN DOREL
LAZEAIONELA GABRIELA
ALBACBÂRLEA ȘTEFAN COSMIN
LUPUNICOLAS DENIS
MUNTEANUCATALIN RAZVAN
SASVASILICĂ MIHAI
SÎRBUMARIUS VIOREL
UNTARUTEODORA VIOLETA
VALEAIONEL MARIUS
Liceul tehnologic Matei Basarab Caracal
BARONESCUALINA VALENTINA
BELEAGEORGIANA ANDREEA
BOLDOIUROXANA TEODORA
DINCĂLAURENȚIU IONUȚ
GRIGOREVALENTIN
IONELFLORENTINA IULIANA
PĂTRUIONUȚ DANIEL
PETREIONUŢ COSMIN
PRODANDANIEL FLORIN
STANMARINEL IONUȚ
TUDORDIANA MARIA
TUDORLARISA MARIA
ZEVELEANUOANA MARIA
ZEVELEANUROXANA MARIA

Insotitori Liceul theoretic Sebis,jud Arad:

Prof Marioara Crainic

Prof Adina Tole

Insotitori Liceul “Matei Basarab”Caracal,jud Olt

Prof Ana Maria Stoian

Prof Maria Manolache

11.07.2021

Cu dorinta de a invata lucruri noi care sa le fie folositoare in viitoare cariera in industria ospitalitatii elevii Liceului Tehnologic “PS Aurelian” Slatina ,jud Olt 28 de elevi si 4 insotitori au decolat din Otopeni cu incredere catre Barcelos via Porto in cel de al treilea flux si ultimul al proiectului nostru APIO/ Erasmus Plus ID 2020-01-RO01-KA102-079269 ,,Invatam tehnologia gastronomiei”,

11.07.2021-31.07.2021

Liceul tehnologic PS Aurelian Slatina olt
BĂCANUMĂDĂLINA MIHAELA
BĂLUȚĂANDREI RAREȘ
CARACALEANUFLORENTINA ȘTEFANIA
DOBREANDREI NIKOLAS
MAGDANELENA FLORENTINA
MĂNDOIUMARINELA CRISTINA
MEZDREAADRIAN ILIE
NEDELCUVICTOR ADRIAN
NICOLESCUMIHAI ALEXANDRU
PREDACĂTĂLIN ANDREI
STANCUȘTEFANO ANDREA
TÎLVĂNOIUNICOLAE COSTINEL
TOADERADRIAN ȘTEFAN
TUDOSIEROXANA IONELA
VELCEAFLORIAN ADRIAN
STATEMARIA LUIZA
ANDREOIUIONELA DANIELA
CALOTĂROBERT ANDREI
COSTEACONSTANTIN NICUȘOR
GROSOINICOLETA DENISA
NIȚUMARIUS GABRIEL
NIȚURĂZVAN IULIAN
PĂUNALIN VALENTIN
PENAVALENTIN GABRIEL
POLIFRONIEDAN ANDREI
SAMFIRAALEXANDRU ȘTEFAN
SFECLĂANDREI DARIUS
ȚANCUMARIAN MARIO

Insotitori:

Prof.Nicolae Petrescu

Prof .Pirna Anca

Chef Maria Dragomir

Dr Iulia Dragut

Dupa multe emotii in special pentru evolutia situatiei pandemice in Portugalia si in Europa pe 31 iulie 2021 dupa ce au ajuns acasa elevii din ultimul flux  am reusit sa finalizam derularea celui mai mare proiect european finantat de Erasmus Plus in Romania !

Din nou cei mai buni !

INDEPLINIREA TUTUROR OBIECTIVELOR PROIECTULUI !!!

  • Realizarea integral a grupului tinta -84 de elevi
  • Derularea mobilitatii INTEGRAL cu grupul tinta si insotitorii elevilor.
  • Indeplinirea INTEGRALA A OBIECTIVELOR DE PRACTICA CONFORM PROIECTULUI
  • Toti elevii care au participat la proiect au fost evaluati prin sistemul ECVET acest sistem European face legatura dintre sistemele de calificare si piata muncii. La calcularea punctajului de credite ECVET s-a avut în vedere numărul total de ore necesare unui elev pentru dobandirea calificarii si ponderea stagiului de pregatire profesionala pe care l-au efectuat elevi
  • Toti elevii au realizat creditele necesare astfel tot grupul tintă format din cei 84 de elevi care au realizat stagiul de de pregatire profesionala în cadrul proiectului ID 2020-01-RO01-KA102-079269,,Invatam tehnologia gastronomiei ” incadrul mobilitatii VET a programului Erasmus +, obtinand certificarea prin Europass-uri conform punctelor de credit ECVET obtinute , respectiv validarea si transferul rezultatelor invatarii in unitatile de invatamant de care apartin.

A urmat perioada de diseminare a rezultatelor proiectului la nivelul scolilor, unitatilor administrative teritoriale, judetelor Arad si Olt si diseminarea prin APIO la nivel national.

Cu siguranta experienta in aceasta mobilitate va contribui la realizarea unei cariere de succes in industria ospitalitatii in Romania si Europa pentru toti cei 84 de elevi a contribuit la cresterea experientei didactice pentu profesorii insotitori si va contribui la cresterea prestigiului liceelor participante la acest proiect si la cresterea prestigiului APIO la nivel national ca promotor al invatamntului profesional si tehnic din Romania.

Leave a Reply

Top

Logare


Crează-ți un cont
Forgot Password?

Crează-ți un cont


Username
Want to Login?

Ți-ai uitat parola?